|
كتاب جامع بهداشت عمومي
|
وزارت بهداشت و درمان ايران تاكنون سه جلد از كتاب بهداشت عمومي را چاپ كرده است. و آن رابه صورت رايگان نيز بر روي سايت خود قرار داده است. خلاصه مطالب مهم آن كتاب جمع آوري شده و درلينك زير قابل دريافت است.
|
شستن دستها ساده ترين راه رعايت بهداشت عمومي
|
شستن دستها با آب صابون نه تنها بعد از دستشويي و هنگام تهيه و صرف غذا بلكه درطول روز نيز مي تواند ما را ازبيماريهاي واگيردار مصون دارد. به طوري كه باشستن دستها باسيل حصبه به راحتي به 100 قسمت تقسيم و نابود مي شود. مطالعات نشان داده است كه دستهاي آلوده شرايط را براي ابتلا به بيماريهاي عفوني فراهم ميكند. همچنين سلامت پوست نيز به خطر مي افتد.

|
Construction Site Hygiene
|
- داشتن برنامه بهداشتي جهت حفظ بهداشت عمومي، جلوگيري از بيماريها و مبارزه با آفات در سايت - شستن دستها با آب و صابون قبل و بعد از غذا و پس از توالت الزامي مي باشد. - تعبيه سطل زباله در كارگاه و تفكيك زباله هاي قابل اشتعال و احتراق از زباله ها و نخاله هاي ساختماني - از پرتاب كردن آب دهان و فيلتر سيگار درون سايت و نيز سرفه وعطسه برروي سطوح لمسي اجتناب شود. - عدم استفاده از وسايل شخصي ديگران مثل ليوان، شانه، مسواك و ریش تراش اكيدا توصيه مي گردد. - اشياء نوك تيز و برنده كه سبب خونريزي و جراحت عفوني ميگردند، از سطح كارگاه جمع آوري و تا انتقال به بيرون از كارگاه درجاي مناسب نگهداري شود. - كف كارگاه ساختماني بايد جاروب شود و در محلهايي كه امكان بلندشدن گردوغبار وجود دارد از سطل آب استفاده شود. همچنين مواد لغزنده و ليز بايد ازسطح كارگاه پاك شوند به خصوص در لبه ها و پرتگاهها كه امكان سقوط نيز وجود دارد. - آب اشاميدني لازم بايد فراهم شود و ظروف نگه داري آن عاري از ميكروب و شفاف باشد و ظروف غير اشاميدني نيز با ليبل مشخص گردد. - استراحت لازم و همچنين استراحت هاي موقت درميان كار به خصوص در دماهاي بالاي 37 درجه و40 درجه - شستشوي لباس كار و وسايل حفاظت فردي و پاك كردن انها از مواد بالقوه مضر مانند رنگها ، پوشش ها ، حلال ها ، و یا مواد دیگر مهم است. - قراردادن تجهيزات در جاي مناسب و نگه داري وسايل حفاظت فردي به صورت بهداشتي - تخليه فاظلاب و پسماندهاي غذايي به طوري كه كارگاه محل تجمع سوسك و موش و ... نگردد. - سرویس بهداشتی به تعداد كارگران، يك سرويس براي 5 نفر و يا داشتن حداقل يك سرويس بهداشتي دركارگاه ضروري است. - درصورتي كه كارگران در محل كارگاه اقامت دارند بايد محل مناسبي جهت سكونت آنها فراهم شود (restrooms) و تجهيزات حرارتي و برودتي مناسب داشته باشد. همچنين حمام و دوش اب گرم براي كارگاههايي با تعداد بيست نفر به بالا در نظر گرفته شود. - داشتن جالباسي و محلي براي نگه داري لباس ها مهيا گردد. به طوري كه از تلنبار شدن البسه و انتقال بيماريهاي پوستي و عفوني جلوگيري شود. - محتواي مواد غذايي سالم و انرژي زا باشد به طوري كه كالري موجود نيازهاي كار روزانه را تامين نمايد. - داشتن محل غذاخوري بيرون از محوطه كار و ازخوردن تنقلات و كشيدن سيگار درمحوطه جلوگيري به عمل آيد. - سطوحي مثل ميز، صندلي و... كه در دفتر داير در كارگاه موجود مي باشد بايد هفتگي با مواد شوينده و تميزكننده ها شستشو شود. بسياري از موارد بهداشتي در كارگاه مشاركت جمعي را طلب مي كند كه با نظارت و سرپرستي ناظران ايمني و سرپرست كارگاه حاصل مي گردد.
|
راهنماي ايمني و بهداشت براي سكني در كارگاههاي ساختماني
|
بسياري از مواقع كارگران كارگاههاي ساختماني در محيط كارگاه سكني ميكنند. كارگاه ساختماني يك خانه نيست.اما رعايت بهداشت و نظافت آن مثل يك خانه مي ماند. كارگران بايد در خصوص شئون زندگي و نظم و ربط آن توجيه باشند تامحيط كارگاهي سالم و مطلوب داشته باشند. اين راهنما به تشريح موارد ايمني و بهداشت صنعتي سايت مي پردازد.
|